درگیری بین کشورهای غربی و روسیه؛ سناریوی جنگ هسته‌ای اتفاق می‌افتد؟

ناظران معتقدند اعلامیه تازه فنلاند و سوئد تغییر اساسی در معادلات امنیتی و موازنه های موجود در قاره اروپا ایجاد می کند و با تشدید تنش میان مسکو و غرب، احتمال سناریوی استفاده از سلاح های هسته ای را افزایش می دهد.

به گزارش تازه‌نیوز و به نقل از تحریریه، «ایندیپندنت» در گزارشی درباره تحولات جنگ اوکراین نوشت:

با اعلام پایان بی طرفی نظامی از سوی کشورهای فنلاند و سوئد و تصمیم آنها برای پیوستن به ناتو، فضای درگیری میان کشورهای غربی و روسیه داغ تر شده است.

جهان پس از افزایش تنش میان مسکو و غرب به طور اساسی تغییر کرده و احتمال استفاده از سلاح هسته ای بیشتر از قبل شده است. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه طی هفته های نخست جنگ، بارها اعلام کرده بود در صورتی که امنیت ملی روسیه با خطر روبرو شود، احتمال استفاده از سلاح هسته ای وجود دارد. بسیاری از مقامات روسیه اقدام تازه سوئد و فنلاند را اشتباه بزرگی بیان کرده اند.

«ایگور سابوتین» روزنامه نگار روسی به روزنامه ایندیپندنت عنوان داشت، روسیه به عنوان بخشی از راهبرد امنیتی و نظامی خود تحرکاتش را برای مقابله و جلوگیری از گسترش ناتو افزایش داده است. اعلام پایان بی طرفی نظامی از سوی فنلاند و سوئد تغییری اساسی در معادلات امنیتی و موازنه های موجود در قاره اروپا به شمار می رود و سبب افزایش تنش میان مسکو و غرب خواهد شد.

به نوشته ایندیپندنت، با توجه به اینکه پوتین بارها اشاره کرده است در صورتی که امنیت ملی روسیه تهدید شود دور از ذهن نیست که مسکو به زرادخانه های راهبردی و هسته ای خود متوسل شود، برخی از ناظران احتمال اینکه تنش میان غرب و مسکو سبب رقم خوردن این سناریو وحشناک شود را دور از ذهن نمی دانند.

«جوزب بورل» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است متوسل شدن به این گزینه به معنای پایان کار همه است و جامعه بین الملل باید مانع چنین اقدامی شود.

روزنامه روسی «موسکوفسکی کومسومولیتس» در گزارشی به نقل از «ایگور کورتچینکو» سردبیر نشریه «دفاع ملی» نوشت: پیوستن سریع فنلاند و سوئد به ناتو از نظر امنیتی و موازنه قدرت در منطقه به مفهوم تغییر وضعیت به زیان روسیه است. ما باید به سرعت در برابر تشکیل ائتلاف های نظامی جدید از سوی کشورهای غربی، شکل جدیدی از موازنه را تحقق بخشیم.

وی افزود تنها راه عملی برای بازگرداندن موازنه در این مورد، انتقال کلاهک‌های هسته‌ای تاکتیکی، ناوگان بالتیک و موشک‌های «اسکندر» به مناطق نظامی غرب روسیه و همچنین تجهیز کشتی ها و زیر دریایی های دارای کلاهک هسته ای به موشک های «کالیبر» به عنوان یک عامل بازدارندگی است. این اقدامات به تغییر ماهیت دکترین نظامی روسیه نیاز دارد به گونه ای که به طور شفاف استفاده از این سلاح های هسته ای تاکتیکی را برای طرف مقابل تشریح کند.

۱ نظر
  1. ناشناس

    اخجون جنگ هسته ای تفنگ بازی هم هست .خدا کنه جنگ هسته ای اتفاق بیفته همه راحت بشیم …

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.