خط‌دهی سعید جلیلی به علی باقری برای شکست مذاکرات برجام؟

یک فعال سیاسی گفت: اینکه مطرح می شود سعید جلیلی مخالف مذاکرات است و اعتقاد دارد باید این مذاکرات شکست بخورد و ما از NPT خارج شویم، اساسا معقول به نظر نمی آید.

به گزارش تازه‌نیوز، مذاکرات برجامی بعد از ماه ها توقف از سر گرفته شد. این روزها تحلیل و پیش بینی درباره نتیجه مذاکرات از سوژه های داغ رسانه ها به حساب می آید. برخی معتقدند «چون تیم مذاکره کننده هسته ای از سعید جلیلی خط می گیرند و او مخالف مذاکرات و حتی ماندن در معاهده NPT است، این دور از گفتگوها نیز به نتیجه نمی رسد.»

سیدحسین نقوی حسینی در گفتگو با نامه‌نیوز درباره صحت خطی‌دهی سعید جلیلی به علی باقری برای به شکست کشاندن مذاکرات احیای برجام گفت: امکان دارد که آقای جلیلی به شکل و قالب مذاکرات انتقاد داشته باشد اما اینکه مطرح می شود «او مخالف مذاکرات است و اعتقاد دارد باید این مذاکرات شکست بخورد و ما از NPT خارج شویم»، این بحث دیگری است و اساسا معقول به نظر نمی آید چون با سوابق کاری و اظهارنظرهای او نمی خواند.

وی افزود: آقای جلیلی چندین سال برای حصول یک توافق هسته ای بین ایران و ۱+۵ تلاش کرد بنابراین اگر واقعا عقیده او این بود که اصلا نباید مذاکره ای انجام شود، سال ها وقتش را به مذاکره اختصاص نمی داد، آن را دنبال نمی کرد و حتی به توافقاتی با ۱+۵ نمی رسید چون آقای جلیلی و تیمش با ۱+۵ درباره خیلی موضوعات توافق کرده بودند.

رئیس ستاد انتخاباتی استان تهران سعید جلیلی در سال ۹۲ بیان کرد: آقای جلیلی در کمیسیون ویژه برجام حاضر شد و اعلام کرد «ما به توافقات خیلی بهتری از برجام رسیده بودیم، برجام عقب نشینی زیادی از آن توافقاتی است که ما به آنها رسیده بودیم اما توافق نهایی را اعلام نکردیم چون امتیازات بیشتری از طرف های مقابل می خواستیم.»

وی افزود: بعید به نظرم می رسد آقای جلیلی مخالف مذاکرات، در پی شکست مذاکرات، عدم توافق یا حتی خروج از NPT باشد. البته آقای جلیلی ممکن است به تیم مذاکره کننده مشورت بدهد که از این روش ها برای فشار به طرف مقابل استفاده کنند. بالاخره تهدید خروج از NPT و ورود مجلس به این موضوع با هدف کمک به تیم دیپلماسی تاکتیک هایی است که می شود از آنها استفاده کرد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: بارها مشاهده کردیم در مقاطعی کنگره آمریکا با تصویب یک مصوبه علیه ایران به کمک تیم دیپلماسی کشورشان آمده است تا فشار بر ایران بیشتر شود و پای میز مذاکره امتیاز بدهد. الان ما هم می توانیم همین کار را انجام دهیم اما مجلس در این زمینه انصافا فعال نیست؛ در صورتی که می تواند در مذاکرات خیلی نقش مهمتری ایفا کند.

وی ادامه داد: مجلس باید طرح هایی را در دستور کار خود قرار دهد که طرف مقابل نگرانی بیشتری درباره عواقب عدم توافق پیدا کند و تصمیم بگیرد هر طور شده توافق را انجام دهد. در مجموع آنچه آقای جلیلی مطرح می کند درباره قالب، تاکتیک ها و مفاد مذاکرات است تا توافق عزتمندی شود که به نظرم درست هستند.

نقوی حسینی تأکید کرد: آمریکای ها در وضعیت کنونی برای خروج از بن بست به شدت نیازمند این توافق هستند. آنها اگر جمهوری اسلامی ایران را رها کنند قطعا ضرر خواهند کرد بنابراین خیلی نگران این موضوع هستند. اگر آنها قصد توافق دارند باید خواسته های ایران را بپذیرند. الان زمانی خوبی برای جمهوری اسلامی ایران است که به توافق عزتمند و با شرایط بسیار خوب برسد.

6 نظر
  1. عبدالله

    خوب اگر هر قدر خواستی میتوانی نفت بفروشی بجاش طلا بگیری، مگر مغز خر خوردی زیر ننگ برجام روی؟ یا حتماً باید ثابت کنی جهان‌سوّمی، چاکرنژاد است/ خر اگر دانا شود باز هم باید دولا شود! بیچاره برو فکر نون کن که خربزه آبه! اتحاد عبری-عربی در پی حملۀ اتمی به ایرانه، عن‌قریب! حالا بجای رونمایی از تنها بازدارنده‌اش (بمب اتم)، آمدی از نیاز ارباب ورشکسته به نفت ایران، ذوق‌زدگی میکنی؟ امریقا اگر ببرکاغذی نبود افغانستان را جا نمی‌گذاشت تا از چارتا تروریست پاپتی فرار نماید. چرا سیاستمداران ما فقط چیزی از سیاست نمی‌دانند؟ التماس IQ خدایا! و السلام علیٰ من اتبع الهدیٰ

  2. دشمن روس

    سعید جلیلی وداردسته آنان ایرانی نیستند چون هیچ وقت جهت آرامش وآسایش ملت ایران گام نمی بردارند ولی این حکومت است این افرادرا بازی میدهند

  3. رتبه

    این هم مثل رتبه بندی وهمسان سازی ! جلیلی که خیلی جلوتر از برجام بود !🤨

  4. ناشناس

    هر چی بدبختی میکشیم از دست جلیلی و امثالهمه

  5. ناصر

    اگر آقای باقری بخواهد به خط دهی جلیلی توجه کند مطمعنا برجام شکست می خورد چون جلیلی با برجام مخالف است همانند اسراییل

  6. RadMo

    غربگرایان برای جو سازی وفشار بر تیم مذاکره کننده هجمه های تبلیغاتی ودروغ پردازی راه انداخته اند

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.