کشف حجاب گسترده در شهر قم؛ ماجرا چیست؟

علت آمار چشم‌گیر کشف حجاب در شهر قم چیست؟

به گزارش تازه‌نیوز، دیده‌بان ایران نوشت: چندی پیش فرمانده انتظامی استان قم از ارسال ۷۴ هزار پیامک کشف حجاب از ابتدای امسال تاکنون در این استان خبر داد. وی با بیان اینکه در این مدت ۱۹۶۸ پرونده ارجاع به حوزه قضایی داشته‌ایم از افزایش ۶ برابری این میزان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد.

اظهارات این مقام انتظامی واکنش‌هایی را در پی داشت؛ محمدرضا جوادی یگانه، جامعه‌شناس به تبعات توقیف خودرو اشاره کرده و در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «هر توقیف خودرو یعنی مستاصل کردن و به حداکثر رساندن نفرت یک خانواده از نظام. در میانه این‌همه بحران داخلی و خارجی و نیاز به همبستگی ملی، اصرار بر گسترش تنفر سیستماتیک، به معنای کشاندن نظام به جنگ داخلی است.»

برخی هم آمار بالای کشف حجاب در قم که یکی از شهرهای مذهبی کشور و محل تحصیل روحانیون است را به عنوان شکست برخوردها با مسئله «بی‌حجابی» دانسته‌اند.

آیت الله سید حسین موسوی تبریزی، دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، درخصوص اینکه آمار چشم‌گیر کشف حجاب در شهر مذهبی قم چه معنایی دارد، به دیده‌بان ایران گفت: «در شهر قم هم چنین مسائلی وجود دارد. علتش این است که هنوز بسیاری از مردم، اصل مسائل احکام اسلامی را باور ندارند. گاهی تبلیغات هم متناسب با اعتقادات و اخلاقیات مردم نیست. گاهی هم عداوت می‌کنند و به عمد نمی‌خواهند خودشان را با مسائل حکومتی هماهنگ کنند و کشف حجاب را ابزاری برای مخالفت با حکومت می‌دانند.»

وی در پاسخ به اینکه از زمان اعتراضات تاکنون، کشف حجاب در قم بیشتر در میان نسل جدید بوده یا نسل‌ها قدیم، عنوان کرد: «می‌توان گفت هم از نسل جدید و هم نسل قدیم تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.»

دادستان اسبق کل کشور درباره تاثیر برخوردها با «بی‌حجابی»، به دیده بان ایران گفت: «من فکر می‌کنم تاثیر کمی دارد. چراکه با عمل منکر نمی‌توان امر به معروف کرد و اگر کسی با عملی منکر اقدام به امر به معروف کند نه تنها به نتیجه نمی‌رسد بلکه ممکن است سبب دوری افراد از اسلام شود. در جنبه عمومی حجاب اگر بی‌حجابی یا بدحجابی باعث ضرر و زیان به جامعه باشد باید در حد همان بی‌حجابی امر به معروف صورت بگیرد. در غیر این صورت ورود به حریم شخصی افراد برای موضوع حجاب جایز نیست. در جنبه عمومی حجاب نیز اگر بی‌حجابی صورت بگیرد امر به معروف دارای مراتب است و اگر به این مراتب توجه نکنیم خودش به گناه تبدیل می‌شود. امر به معروف باید همراه با احترام و تکریم طرف مقابل صورت بگیرد. نباید به شکلی مطرح شود که طرف مقابل ناراحت شود و واکنش نشان دهد.»

موسوی تبریزی در واکنش به نامه صد نفر از اساتید حوزه علمیه قم به سران قوا مبنی بر لزوم برخورد با «بی‌حجابی»، گفت: «نامه زدن خوب است ولی نباید یک سویه باشد. روند این مسئله را باید ریشه‌دار بررسی کنند. اینکه بدون بررسی و ریشه‌یابی، خواهان برخورد شوند ممکن است اثر نامطلوب داشته باشد.»

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.