کشف حجاب کارمندان و بدبختی مدیران!

جنجال جدید دستیار قالیباف/ ضربه کاری بر پیکر کسب‌وکارهای مجازی! +عکس

کشف حجاب کارمندان کسب‌وکارهای مجازی قبیل، دیجی‌کالا، طاقچه و… باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای آن‌ها شد.

به گزارش تازه‌نیوز، صراط نیوز نوشت: در روزی که ابراهیم رئیسی، رییس جمهور اعلام کرده، هیچ واحد تولیدی نباید به دلیل بدهی به نظام بانکی تعطیل شود، دستیار سیاسی و رسانه‌ای محمدباقر قالی باف، رئیس مجلس وعده داده است که یکی از پلتفرم‌هایی که اخبرا کارکنانش تصاویری بدون حجاب از خود منتشر کرده اند، مطابق قانون جدید حجاب و عفاف، باید دو ماه سودش را جریمه بدهد.

در روز‌های اخیر، ابتدا تصاویری از برخی کارکنان دیجی کالا منتشر شد که در آن بی حجابی را ترویج کرده بودند، سپس تصاویری از کشف حجاب کارکنان اپلیکیشن کتاب‌های الکترونیکی و صوتی طاقچه منتشر شد و در نهایت نیز همین اتفاق برای شرکت ازکی شرکتی فعال در حوزه بیمه رخ داد.

محمد سعید احدیان، دستیار قالی باف در توئیت خود به موضوع شرکت «طاقچه» اشاره کرده و نوشته است: «ماجرای طاقچه نشان داد، نه می‌توان در قبال هنجار شکنی سکوت کرد و نه مواجهه صورت گرفته بازدارنده بود، اما مطمئن باشید در صورت نهایی شدن لایحه جدید حجاب، حکم جریمه ۲ ماه و سود کاملا بازدارنده است. تازه این برای بار اول است چه برسد به تکرار.»

منظور او احتمالا ماده ۴۲ لایجه حجاب و عفاف است؛ لایحه‌ای که از سوی دولت تنظیم شده بود، اما با فراز و نشیب بسیار اکنون در کمیسیون قضایی مجلس است و ظاهرا در این کمیسیون تصویب شده است، اما هنوز در صحن علنی مجلس به تصویب نرسیده و طبعا شورای نگهبان نیز درمورد آن نظری نداده است.

بر اساس ماده مذکور از این قانون، «درصورتی که در محل کسب، حرفه یا شغل، صاحبان یا کارکنان آن‌ها به هر ترتیب مرتکب برهنگی، بی عفتی، بی‌حجابی یا بدپوششی شوند، علاوه بر اعمال مجازات مقرر برای مرتکب، صاحب حرفه یا شغل در مرتبه اول به جزای نقدی درجه پنج یا دو ماه سود ناشی از درآمد آن شغل هر کدام بیشتر باشد و به تشخیص قاضی ممنوعیت از خروج از کشور شش ماه تا دو سال و در مراتب بعدی به جزای نقدی درجه چهار یا چهار ماه سود ناشی از درآمد آن شغل هر کدام بیشتر باشد و ممنوعیت از خروج از کشور شش ماه تا دو سال محکوم می‌گردد.»

به بیان ساده تر، این قانون می‌گوید اگر کارکنان یک مجموعه کشف حجاب کردند، مسئول آن مجموعه باید در همان دفعه اول، ۲ ماه از کل سودش را جریمه بدهد، حتی اگر روحش هم از این قضیه باخبر نبوده و حتی با آن مخالف باشد. به عبارت دیگر، اگر فردی با هزار بدبختی در شرایط فعلی، یک کار تولیدی به خصوص در حوزه فضای مجازی به راه انداخت و چندین نفر را مستقیم و چند صد بلکه هزاران نفر را غیرمستقیم مشغول به کار کرد، با کشف حجاب برخی کارکنانش – حتی اگر خودش هم با این کار مخالف باشد – می‌تواند به خاک سیاه بنشیند و چه بسا مجموعه اش تعطیل شود.

چنین قانونی چه تناسبی با سیاست‌هایی که خود مجلس و دولت بر آن تاکید می‌کنند و می‌گویند باید از تولید به هر طریقی حمایت شود، دارد؟ آیا ابراهیم رئیسی و قالی باف که هر چند هفته یک بار دو هم جمع می‌شوند و در قالب شورای هماهنگی سران قوا سیاست‌هایی برای حمایت از تولید وضع می‌کنند، خودشان در قوای تحت امرشان همین سیاست‌ها را به چالش می‌کشند؟

واقعیت آن است مبارزه با کشف حجاب بیش از هر اقدامی به کار فرهنگی نیاز دارد؛ اقدام فرهنگی برای آنکه مردم را قانع کند که به شرع و به قانون احترام بگذارند. اگر قرار باشد چنین اتفاقی با اعمال جریمه رقم بخورد، قطعا پس از مدتی از جای دیگری سر برمی آورد. چنین قانونی جای افتخار ندارد که مشاور قالی باف به آن ببالد و وعده بدهد که در صورت اجرایش، چنین و چنان می‌شود. جالب اینجاست که قالی باف و بسیاری دیگر از مسئولان مدام بر کار فرهنگی هم تاکید می‌کنند، اما هنگام قانون گذاری و اجرا، آن کار فرهنگی کوچکترین جایگاهی در برنامه هایشان ندارد و یا به قدری فاجعه بار انجام می‌گیرد که عملا به ضد خودش بدل می‌شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.